KÖPVILLKOR

Allmän information

Dessa villkor (“Villkoren”) gäller när du som konsument (“Du”) gör en beställning på democraticgallery.se och tillhörande sidor (“Webbplatsen”).

Du sluter ett avtal mellan Democratic Gallery Sweden AB (org nr: 559119-2173) (“Democratic Gallery”, “Vi”, “Oss”). Vill Du komma i kontakt med oss så använd kontaktuppgifterna på webbplatsen.

Alla priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, felpublicerad prislista samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

 

Beställning och bekräftelse

För att beställa varor måste Du godkänna Villkoren. Du förbinder dig att följa villkoren i sin helhet och att Du tagit del av och godkänt innehållet i dessa villkor samt integritetspolicyn och cookiepolicyn.

Democratic Gallery ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Democratic Gallery äger rätten att neka beställningar avsedda för vidare försäljning till tredje part.

När Du gör en beställning ingår Du ett bindande avtal mellan Democratic Gallery och dig. Vi skickar en orderbekräftelse till den emailadress du angett vid beställningen. Är något fel i orderbekräftelsen ska Du omedelbart kontakta oss.

 

Betalning

Democratic Gallery erbjuder flera olika betalningslösningar. Vi accepterar MasterCard, Visa, American Express samt fakturabetalning genom Klarna. Du betalar säkert på Democratic Gallery, dina kortuppgifter överförs via kodat SSL-förfarande. Vid genomförande av köp delas information med vår betalleverantör. Villkoren för fakturabetalning hittar Du i kundvagnen vid utcheckning.

Kontakta Klarna för frågor om fakturabetalning: Klarna kundservice
Klarnas Användarvillkor
 
Klarnas Dataskyddspolicy 

Vi förbehåller oss rätten att inte erbjuda en eller flera betalningslösningar, om betalningsmetod inte fungerar vid tidpunkten eller vår betalningspartner inte accepterar den valda metoden för betalning från kunden.

 

Leverans

Vi tillämpar en enhetsfrakt på 49 kr på ordrar under 299 kr. För beställningar som överstiger 299 kr står vi för frakten. Villkor och förväntad leveranstid anges vid utcheckning. Skulle en leveransförsening uppstå informerar vi om ny beräknad leveranstid. I det fall en leverans tar mer än 30 arbetsdagar har Du rätt att häva köpet, om inget annat avtalats och den sena leveransen inte beror på dig som kund.

När ordern skickas får Du ett bekräftelsemail med uppskattad leveranstid och spårningslänk. Kontakta kundtjänst om Du har några frågor om din leverans.

För paket som inte lösts ut inom 14 dagar och återsänds till Democratic Gallery debiterar vi dig 190 kr för administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

 

Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar efter att Du eller ombudet tagit emot paketet förutsatt att varan returneras i samma skick som den var i vid leverans till dig. Varan ska returneras på din bekostnad och vi tar ut en fraktkostnad på 49 kr för returen som dras av när vi återbetalar ditt köp.

Varan ska returneras i samma skick som vid leverans till dig, vara väl emballerad och i originalkartong eller likvärdig kartong i det fall Du inte har kvar orginalkartongen. I de fall varor är förseglade upphör ångerrätten om Du bryter förseglingen, t.ex. ramar som levereras inslagna i plats.

 

Retur

Vid godkänd retur återbetalar Democratic Gallery beloppet Du betalat för varan eller varorna som returnerats, exklusive fraktkostnad på 49 kr. Här hittar Du instruktioner för hur du returnerar.

 

Reklamation

Om du fått en trasig eller felexpedierad vara, vänligen skicka detta reklamationsmail till oss, var vänlig fyll i samtliga fält innan du skickar det.

Vi tillämpar konsumentköplagens (1990:932) reklamationsrätt, vilket ger dig som kund rätt att reklamera en produkt i upp till 3 år, reklamationen skall dock göras inom skälig tid. Fel som visar sig inom sex (6) månader anses ha förelegat vid tidpunkten för leverans såvida ingenting annat visas. För reklamation härefter måste Du visa att felet förelegat vid tidpunkten för leverans.

En reklamation ersätts alltid i första hand av en ny vara. Kan inte detta alternativ erbjudas tillämpar vi full returrätt. Vid reklamationer tillämpas konsumentköplagen.

 

Återbetalning

Vi krediterar dig så snart som möjligt efter att vi mottagit och godkänt returen, senast inom 14 dagar.

Vid kortbetalning sker återbetalning till det konto som är kopplat till kortet som användes vid betalning. Vid fakturabetalning som inte är betald flyttar vi fram förfallodatumet och uppdaterar fakturan med kvarstående summa. Har du redan betalt fakturan får du ett mail med återbetalningsuppgifter från Klarna.

 

Ansvarsbegränsning

I händelse av omständigheter som står utanför Democratic Gallerys skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, brand, översvämning, naturkatastrof, krig, terrorism eller liknande händelser ska Democratic Gallerys förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Democratic Gallery rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

 

Ändringar av villkoren

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i Villkoren när som helst. Alla ändringar av Villkoren kommer att publiceras på Webbplatsen. Ändringar gäller från det att du har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Webbplatsen).

 

Integritetspolicy

När du gör en beställning lagrar vi dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.