Våra produkter

Photography Art

Our worldwide community of art lovers have voted for all art that hangs here. At Democratic Gallery the people rule. Not an elite. After all, history has proven that democracy is the best way of running the world. Why should the art world be any different?

 

 

Papper

Extraordinära fotografier kräver extraordinärt papper. Vi trycker på 170g Munken Polar, ett svenskt papper, samt 180g Scandraft, ett tyskt papper, beroende på printen. Dess släta yta med skarp vit nyans ger en exklusiv men naturlig känsla. Pappret är åldersbeständigt. Kvalitet och hållbarhet är i fokus för hela vår verksamhet. Munken Polar är EU Ecolabel certifierat och miljömärkt med FSC (ansvarsfullt skogsbruk).

 

Storlekar & proportioner

Alla utvalda högupplösta fotografier genomgår en noggrann granskning, både tekniskt och visuellt. Fotografierna är tillgängliga i ett av tre proportioner: 1:1, 2:3 eller 3:4. Om ett fotografi inte finns tillgängligt i en viss storlek beror det på att det inte uppnått de tekniska kraven för den storleken eller att vi helt enkelt gjort ett artistiskt beslut. Scrolla ner till botten av denna sidan för att se vår storleksguide.

 

Ramar

Våra nätta ramar har vi valt ut för att låta motivet vara i fokus. Ramlisterna är 1,5 cm breda och 2 cm djupa för alla ramstorlekar förutom ramarna som är 100x140 cm, ramlisterna på dessa är 2 cm breda och 2 cm djupa. Ramarna är tillverkade i Sverige och finns i ek, svart, vit, guld och silver. Plexiglas ger samma känsla som glas och gör leveransen lättare och säkrare. Metallstift på baksidan för en tät passform. Ramarna har två upphängningsfästen och går att använda för både vertikala och horisontala motiv. Baksidan av ramen är gjord av en speciell kartong som som skyddar posten mot färgförändringar över tid. Kom ihåg att dra av skyddsfilmen på båda sidorna av plexiglaset!

 

Tavelväggar

Tavelväggar är ett fantastiskt sätt att skapa en story och visuell impact. Gillar du raka linjer och symmetri eller föredrar du en mer ostrukturerad känsla? Svartvitt eller färgstarkt? Vi har, tillsammans med våra curators, skapat tavelväggar med olika stories och teman. Klara att sätta på din vägg eller för att spana in som inspiration!

 

Storleksguide